Kørekort Kategori B – Kørekort til bil

Sådan foregår undervisningen til kategori b – kørekort til bil.

Vi har 8 gange teori. Du må lovligt have et fravær, hvor du selv skal læse stoffet igennem. Dette hedder hjemmestudie.

Teori er altid på hverdage fra kl. 18-21. Teorien vil ligge på forskellige ugedage for at hjælpe så mange som muligt.

Efter teori nr 2 skal du på manøvrebane. Der er altid 3 elever afsted på bane. En kørelærer henter jer ved skolen og kører jer ud på banen. I har hver en bil. Meningen med manøvrebane er at du får en følelse af det og køre bil. Det er vigtigt inden vi skal ud i den rigtige trafik. Du er på bane i 3 timer, så der er masser af tid til at blive dus med bilen.

Efter teori nr. 3 skal du begynde at køre på vej. Du vil have den samme kørelærer på vej fra start til slut. Du kommer til praktisk prøve i den bil du har kørt i gennem hele forløbet. Første gang kører du 2×45 min.

Efter teori nr. 4 skal du køre 1 gang 2×45 min

Efter teori nr. 5 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 6 skal du køre 2 gange 2×45 min

Efter teori nr. 7 skal du køre mørke kørsel

Efter teori nr. 8 må du gå til teoriprøve.

Glatbane/køreteknisk anlæg skal gennemføres inden den praktiske prøve.

Jeg underviser selv i teori. Som kørelærer har jeg de værktøjer og erfaringer som gør at du skal føle dig tryg i undervisningen. At alle bliver hørt og at alle spørgsmål er velkomne. Vi ser en del billeder, hvor vi taler om hvordan du må køre, hvad du skal være særlig opmærksom på. Lære at lytte til hvilke informationer du får i starten af billedet og at du får set alt på billedet. Til selve teoriprøven vil du få vist 25 billeder. Ud af de 25 billeder må du max have fejl i 5 af billederne. Så er du bestået.

Efter teori 3 skal du begynde at køre. Det emne du er blevet undervist i, skal du nu ud køre i. Dvs. har vi haft motorvej, så skal du på motorvej. Har vi haft igangsætning, så skal ud og lære det. Du vil opleve at teori og kørsel kan føles forskelligt. I teori står billederne stille. I bilen ændrer billedet sig hele tiden og derfor kan tingene ændres lynhurtigt.

Efter teoriprøven er bestået og du har været på glatbane mangler du kun den praktiske del. Det er forskelligt, hvor mange kørelektioner du har brug for. Husk blot at det er vigtigt at følge sig tryg før du går til prøve. På den måde er det nemmest at bestå.

Din teoriprøve gælder i 1 år. Vær dog opmærksom på pauseregler.

Glostrup Køreskole

Hovedvejen 88

2600 Glostrup

CVR: 2804 7258